Funktioner för alla ämnen

Många av funktionerna kan även använda utanför TC-läromedel i andra ämnen. Här ger vi några exempel.

Anpassa TC till dig med TC-write

.

Att ändra i TC läromedel är lätt med TC-write. Den arbetar som en vanlig ordbehandlare. Med TC-write kan du göra egna avsnitt, diagnoser, prov på ett enkelt sätt.
Här en länkar Hur man gör en videoflipp med uppföljning.

Videoflipp

Enkelt att själv ändra i TC-läromedel eller göra egna avsnitt, prov ..

Chattrutor - formativ  bedömning
  Elevernas chattrum

Lärarchatt och Gruppchat finns alltid till hands i TC.

Lärarchatt för en "Exit ticket" - en snabbkoll att din genomgång var ok

Gruppchatt för gruppdiskussioner Istället för att räcka upp hand besvarar eleverna anonymt i gruppchatt och ser sina kamraters förslag i Chatrummet.
.

TC-meter en mentometer

TC-meter har flera olika mentometermenyer som kan användas även utanför TC-läromedel. Kan användas till vanliga enkäter eller till en formativ bedömning av en genomgång i vilket ämne som helst.

bild      bild

Prov, diagnoser med matriser

spa26.png

Att göra ett prov, diagnoser eller övningar gör man enkelt genom att skriva texten och svar. Markera med rosa bakgrundsfärg och det är klart.
Man kan även lägga in nivåer E C A .. och få en matris utskriven.
spa27.png

Exempel på ett  enkelt prov.
Läraren, men även eleven kan göra bedömning av en uppgift.
Här visas en bedömningsövning med det Nationella provet 2013 Del B  Bedömningsövning. och ett utskrivet resultat.
Här NP provet 2013 Del A  med  Alternativsvar.

Inloggning för skola som fått lösenord till The Coach  klicka  här